Amazon Ruotsi, ei toimituksia Suomeen toistaiseksi

Ruotsin Amazon avautui syksyllä 2020. Toistaiseksi toiminta on kuitenkin vielä ollut jättiyhtiön mittakaavassa varsin pienimuotoista. Pohjoismaiden Hubia tästä ei ole vielä muodostunut, eivätkä toimitukset Suomeen ole vielä käynnistyneet lainkaan.

Yhtiön tavoitteena lienee ensin hioa logistiikkaa Ruotsin sisällä. Toimitukset ovat edelleen verrattain hitaita, paketin tulo kestää Eskilstunankin varastolta lähetettynä pari päivää. Lähelläkään ei siis vielä olla same day-tyyppisiä saapumisaikoja. Myös varaston tuotevalikoima on toistaiseksi maltillinen (Osa verkkosivustoilla tarjottavista tuotteista lähtee Saksasta.)

Toistaiseksi kätevin Amazon suomalaisten tilaajien näkökulmasta on jatkossakin Amazon.de eli Saksa (Sivusto on käännetty myös englanniksi). Tätä korostaa entisestään se että Amazon.co.uk siirtyi Brexitin myötä EU:n ulkopuolelle. Jatkossa Iso-Britanniasta tilatuista tuotteista on maksettava arvonlisävero (yli 22€ tilaukset) sekä mahdollinen tullimaksu (yli 150€ tuotteet jotka on valmistettu EU:n tai UK:n ulkopuolella).

Mitä todennäköisintä on kuitenkin että Amazon Ruotsi laajenee myös Suomen puolelle, ennemmin tai myöhemmin. Resurssit eivät lopu kesken.